Vendéglátóipari vállalkozások könyvelése

Vendéglátásban az egyik legtapasztaltabb

A szállodaipartól a mozgó vendéglátásig több, mint 50 cég sikeréhez járultunk hozzá

Csatlakozzon a több mint 700 céghez, aki megbízott minket a könyvelésével!

50+

vendéglátóipari ügyfél

0 Ft

visszatartott ÁFA

500 millió Ft

visszaigényelt ÁFA évente

Professzionális
vendéglátóipari könyvelés

A jogosan visszajáró Áfában jelentős profit állhat, aminek a visszaigénylése gyakran okoz fejfájást, sokan tartanak egy esetleges adóhatósági ellenőrzéstől. Könyvelőirodánk több évtizedes gyakorlattal rendelkezik abban, hogy egy olyan pályára állítsuk a vállalkozását, ahol folyamatosan vissza tudjuk igényelni Önnek az Áfát.

Újrakönyvelés

Akár több év újrakönyvelését is vállaljuk, hogyha jelentős Áfa a tét, és ezzel nagy értékben igényelhetünk vissza az Ön számára ÁFÁ-t. Drasztikusnak tűnhet, de sok esetben érdemes megtenni a lépést, hiszen az évek alatt vissza nem igényelt Áfa tetemesre nőhet.

Szolgáltató cégek könyvelése

A megfelelő adózás választása mellett többek között vállaljuk adó- és egyéb bevallások , beszámolók, benyújtását, ellenőrzésekre való felkészítést, előzetes auditot a nem általunk könyvelt időszakra is, valamint minden egyéb adatbázisban történő szerepeltetést, mint a köztartozásmentes adatbázis.

Havi rendszeres visszaigénylés

Ahol csak lehet, kerüljük a késett visszaigénylést, a beérkező számlákat minden hónapban tételesen összevetjük a NAV-nál lejelentett számlákkal, hogy minimalizáljuk a kimaradt számlák okozta hibalehetőségeket.

Átvilágítás, tanácsadás

Első lépéséként egy alapos átvilágítással mérjük fel a vállalkozást adókockázat szempontjából. Ezt követően tanácsot adunk, hogy a kockázatmentes Áfa visszaigényléshez mely számlákat vegye ki a könyvelésből.

Rövid Áfa finanszírozás

Kreatív megoldásainkkal törekszünk rá, hogy a lehető legrövidebb időre kelljen a vállalkozónak finanszíroznia az Áfát: megbízható adózói státuszban tartjuk, Áfa gyakorítást igénylünk, és a beérkező számlákat havonta tételesen ellenőrizzük.

Jelentős tapasztalat

Több évtizedes tapasztalattal bírunk, pontosan tudjuk, hogyan lehet automatizáltan, hatékonyan, ugyanakkor az ügyfelek igényeit kiszolgálva szolgáltatni. Változatos ügyfélkörünknek 25 éve nyújtunk széleskörű könyvelői szolgáltatásokat.

Van megoldásunk a vendéglátóipari kihívásokra!

Szektorspecifikus probléma, hogy a vendéglátás során keletkező számlák jelentős része nem jut el a vállalkozások székhelyére, így azok könyvelőjéhez sem. Mi támogatást nyújtunk a hiányzó számlák és esetleges kintlévőségek nyomon követésében, hogy azokat számon kérhesse partnerein. Emellett segítünk elszámolni a felmerülő költségeket a NAV online rendszerében.

Mask group (6)

Irodánk 25 éve nyújt
könyvelési szolgáltatásokat

Könyvelőirodánkat 1996-ban alapítottuk, családi vállalkozásként. Az azóta eltelt több, mint két és fél évtized tapasztalata mellett munkatársainkat folyamatosan képezzük, hogy ügyfeleink adóügyeit maximális profizmussal végezhessük. Erőfeszítéseink sikerét mutatja, hogy 2021-es ügyfélelégedettségi felmérésünk alapján ügyfeleink 98%-a tökéletesen elégedett a munkánkkal.

Vendéglátóhelyekre szakosodott iroda

Egy összetett iparág, ahol a különösen fontos az emberi tényező és a minőségi szolgáltatás.

Lépjen velünk kapcsolatban,
kezdjük meg a közös munkát!

Álljuk a szavunkat! Az elmúlt 10 évben a NAV előtti képviseletben 100%-ban
hoztuk azt, amit ügyfeleinknek előzetesen ígértünk!